11 December 2009

Sistem de navigatie Business

Sistemul de navigatie de pe BMW seria 3 E90 e posibil sa fie unul bun, din pacate, nu am de unde sa stiu deocamdata. Asta deoarece nu am harta pentru Romania si nici nu voi avea vreodata.



BMW a oferit spre vanzare doua sisteme de navigatie pentru seria 3: Business (cum am eu) si Professional. Diferenta intre cele doua consta in primul rand in marimea ecranelor si diferite functii in plus pentru cel Professional, cum ar fi TV. In Romania s-au importat masini noi doar cu sistemul Professional si, in consecinta, doar pentru acesta au fost furnizate DVD-uri de navigatie cu harta Romaniei. Oricum nu suspin prea mult dupa asa un DVD intrucat cum mi s-a spus de la service, "nu gasesti nici bulevardul Stefan cel Mare pe harta".

Odata cu faceliftul din 2009, seria 3 a primit un nou sistem de navigatie Professional cu un ecran si mai mare si cu o grafica imbunatatita si fostul sistem Professional a devenit Business. Pe scrut, vechiul sistem de navigatie Business nu se mai gaseste pe noile modele seria 3.

In acest context, DVD-uri cu harta Romaniei pentru sistemele de navigatie ca al meu nu vor fi produse fiindca nu se justifica, DVD-uri de alte modele oricum nu se potrivesc si nici DVD-uri piratate nu pot fi folosite, fiindca lipsesc cu desavarsire (nu exista original dupa care sa se pirateze). In schimb, BMW ofera un sistem Garmin care are un suport special pentru seria 3 si acela chiar merita pentru navigatie in Romania.


2 comments:

  1. Foarte interesant blogul tau, felicitari.
    Sunt curios daca pe navi business se pot vizualiza parametrii masinii sau doar pe professional navi.Prin parametri ma refer la km pana la revizie, calitatea uleiului, km placute frana, etc.
    Mersi pentru raspuns

    ReplyDelete
  2. Multumesc!
    Da, se pot vizualiza parametrii masinii si pe navi business. Are chiar si o functie prin care iti poti introduce data la care trebuie efectuata inspectia tehnica periodica.

    ReplyDelete